söndag, oktober 17, 2010

V 42

Tisdag 19/10 kl 18:00 blir det DW promenad antingen vid Karlslundsmotionsspår eller vid Vivalla/Lundby motionsspår. Återkommer på måndag med bestämd plats och då lägger jag även ut en vägbeskrivning. Att vi nu väljer att träna på annat ställe är för att det hinner bli mörkt innan vi är klara och vid klubben och omkringliggande område finns det nästan ingen vägbelysning.

Lördag 23/10 kl 11:00 är det träning vid klubben.

Det är jättekul att fler och fler verkar få upp ögonen för sporten och besökare är varmt välkomna till oss på lördagar. Alla medlemmar behöver dock hjälpas åt med att informera besökare om våra klubbregler, och den allra viktigaste regeln vi har är att under träning skall alla hundar vara kopplade. De som vill kan låta sina hundar leka tillsammans efter träning men då i inhägnat område eller efter att man frågat så att det är OK för alla att några hundar släpps lösa. Vi vill inte se några lösa hundar innan träning om ej i inhägnat område.

Här kommer en sammanfattning på våra gällande klubbregler:

• På träning får hundarna INTE hälsa på- eller leka med varandra. När vi träffas är det för att träna. Om några vill att deras hundar ska få leka kan de göra det efter träningen men ej under träningstid.

• Tänk på att alla hundar inte går ihop med andra hundar. Du ansvarar för din egen hund och det ska ALDRIG vara nödvändigt för några hundar att hamna i slagsmål. Din hund ska alltid hållas kopplad oavsett hur lydig den är.

• Löptikar får närvara på träningarna men under själva höglöpet är det uppskattat om du inte kommer med din tik.

• Din hund ska vara rastad INNAN träningen.

• Efter träning är det viktigt att låta hunden varva ner. Gå en lugn promenad och stretcha gärna din hund efter promenaden


OBS - ni som varit med på någon/några träningar men som ej hunnit skaffa egen sele MÅSTE meddela i tid om ni kommer på tisdag så att vi kan ta med sele och kedjor till motionsspåret.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar